Activitats que realitzem a l’agrupament

Reunions d’Unitat
Són les trobades setmanals de cada unitat al “cau”, el local de l’Agrupament, en què es fan jocs i altres activitats, es preparen activitats i sortides, es fan valoracions,…

Sortides d’Unitat
Són excursions que es realitzen durant tot el cap de setmana. En fem una al mes i és on els infants i joves , en contacte amb la natura, treballen els objectius marcat durant el trimestre i on es porten a terme les ambientacions de cada unitat.

Campaments de Primavera i d’Estiu
Són la culminació del 2n i 3r trimestre respectivament. Els campaments de Primavera duren cinc dies  i els d’Estiu tenen una durada variable depenent de la unitat i del campament en concret (entre 8 i 11 dies les unitats més petites i entre 12 i 15 dies les unitats més grans).
Els campaments són el marc idoni per tal de portar a terme tots aquells objectius que es plantegen per als infants i joves durant el curs, ja que s’aprofita la convivència i el contacte amb la natura durant un període més extens que en la resta d’activitats.

Sortida d’Agrupament
Aquesta sortida es fa al principi i al final de curs. És una ocasió especial que s’aprofita  per a reunir totes les unitats i per altres esdeveniments extraordinaris. La Sortida d’Agrupament es realitza durant un cap de setmana. S’hi crea un marc de coneixença entre els infants i joves de l’Agrupament i és una ocasió per a que pares, mares, amics i amigues puguin veure com funcionen les Unitats i participar en activitats preparades per l’ocasió, ja que el diumenge de la sortida s’obre a la visita i participació de tothom.

Campanya de recollida de menjar “Bossa Solidària – Bossa Saludable”
Des del 1995, coincidint amb les festes de Nadal, portem a terme aquesta activitat. La bona resposta d’aquesta campanya i amb l’objectiu de millorar el rerefons educatiu de l’activitat, des del 2006 hem reconduït la Bossa Solidària per tal que no només sigui una recollida de menjar i prou. Actualment, la bossa solidària significa aportar, dins els nostres àmbits, aquell gra de sorra per a intentar eradicar la fam al nostre planeta, tot inculcant als infants i joves la importància de l’alimentació i és per això que aquesta recollida es realitza a l’Octubre, coincidint amb el dia mundial de l’Alimentació. L’AE SKUES, però, també manté la recollida un dia per Nadal.
Tot el menjar fresc i queviures que s’aconsegueix s’entrega a les entitats del barri que s’encarreguen de la distribució del mateix per les cases més necessitades.

Festival de Nadal
És un festival que se celebra el cap de setmana abans de Nadal on els minyons de les diferents unitats representen una obra de teatre. L’activitat es duu a terme durant la tarda i s’hi convida per fer de públic a tots els pares i mares, familiars i amics, així com als antics membres de l’Agrupament.
A part de servir com a trobada de tot l’Agrupament i el seu entorn, serveix per treballar l’expressió corporal i la desinhibició dels infants i joves, així com totes aquelles temàtiques que es tracten en les obres que s’interpreten.

El Mercat de Calaf
Es tracta d’una festa participativa oberta al barri que es realitza a la Rambla de Badal amb l’objectiu de donar-nos a conèixer al nostre entorn més proper. És un festa que es realitza a la Primavera on l’Agrupament prepara jocs, tallers i concursos de participació popular. Cada edició està centrada en un tema, que es treballa amb els infants i joves les setmanes precedents i que inspira l’ambientació i la decoració general.
Es busca crear ambient d’Agrupament, poder tractar un tema d’interès pedagògic d’una manera activa i lúdica i fomentar la participació dels infants i joves (tant en la preparació com en la realització) i de l’entorn de l’Agrupament.

Sopar de Germanor
És una festa-cloenda del curs en què participen els infants i joves, mares i pares i antics membres de l’Agrupament. Es pretén crear un bon ambient entre els membres de l’Agrupament i l’entorn més immediat (familiars, amics/gues,…) i que sigui un marc de trobada per a que tothom es conegui. El Sopar de Germanor està organitzat per la Comissió de Mares i Pares de l’Agrupament.

Breu història de l’agrupament
La finalitat educativa

Eines i mitjans educatius
El funcionament de l’agrupament
Activitats que realitzem a l’agrupament
El funcionament de les unitats